Dry Needling Therapie

DNT oftewel dry needling therapie is een behandelmethode waarbij de dry needling techniek gecombineerd is met een onderzoeksmethode MRA (zie later meer hierover) en oefentherapie.

Het is gericht op het weer op de juiste manier laten samenwerken van de bewegende delen van ons lijf.

Als je slijtage in een knie (gonartrose) hebt, dan kan je bijvoorbeeld moeilijk opstaan uit een stoel en heb je problemen als je daarna begint met lopen. Je hebt het gevoel dat je spieren zwak zijn en hebt vaak pijn aan de voorzijde in de knie (tussen het mediale deel van het tibiaplateau en de knieschijf). Vele mensen met gonartrose zullen dit herkennen.

De vraag is: waarom voel je op die duidelijk aanwijsbare plek pijn tijdens het opstaan en beginnen met lopen? De mensen die hier last van hebben wijzen zeer duidelijk de plek des onheils aan. In de gewone fysiotherapie wordt er gemasseerd of je wordt veelal aan een oefenprogramma gezet waardoor je herstel traag wordt opgebouwd.

Door middel van MRA kan ik de beperkingen opsporen die door de artrose zijn ontstaan. De aanpak van deze beperkingen middels dry needling leidt direct tot verbetering van de functie van de knie. De bewegelijkheid gaat vooruit evenals de kracht en de coördinatie. Dit zijn grote sprongen die de patiënt zelf direct kan waarnemen.

De oefening(en) die ik daarna meegeef stelt je instaat de belastbaarheid verder op te bouwen. Binnen 2-3 behandelingen moeten de meeste klachten alleen nog op de achtergrond aanwezig zijn zonder dat ze direct hinderen.

Hiermee is de gonartrose niet veranderd, maar omdat je geen klachten meer hebt kan je er gewoon goed mee leven. Als je geen klachten hebt ga je niet naar de fysiotherapeut. 😉

Ik heb hierboven het voorbeeld van gonartrose (slijtage in de knie) gegeven maar het geldt voor veel meer aandoeningen.

    Waar kan ik je mee helpen?

    Stuur mij gerust en vrijblijvend een bericht.

    <
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.